Andebryst a la orange

2 pers.

Ingredienser

1 stk. frosset andebryst
1 spsk. olie
salt
2 appelsiner
1-2 dl bouillon
1 tsk. maizena

Fremgangsmåde

Lad kødet tø op i køleskab i ca. 1 døgn. Rids skindsiden med en kniv, så der dannes et rudemønster.
Varm olien op på en stegepande og læg kødet med skindsiden nedad. Steg det til fedtet er gyldent og sprødt, ca. 8-10 minutter. Vend kødet, drys med salt og forsæt stegningen ved ikke for stærk varme i 6-8 minutter. Tag kødet af, pak det ind i folie og hold det varmt.
Skræl den ene, godt skyllede appelsn helt tyndt med kartoffelskrælleren. Skær skrællen i fine strimler og kog dem i vand i 5-6 minutter. Hæld vandet fra. Pres saften af appelsinerne og kog panden af med appelsinsaft og bouillon. Jævn saucen med maizena udrørt i koldt vand. Smag saucen til med salt og evt. et nip sukker. Kom saften fra andebrystet ved sammen med appelsinstrimlerne og evt. 1 spsk. koldt smør. Server med hasselbackkartofler.