Baguette med rejer

8 pers.

Ingredienser

5 friske mynteblade
5 cornichoner
1 spsk. kapers
5 spsk. finthakket løg
2 hårdkogte æg
1 baguette
32 store grønlandske rejer

Aïoli:
2 fed hvidløg
1 skive franskbrød uden skorpe
vineddike
1 pasteuriseret æg
salt
2 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Aïoli:
Alle ingredienserne skal have stuetemperatur, så binder saucen nemmere.
Hæld vineddike på brødet og pres det i hånden, så overskydende eddike løber af. Stød hvidløg i en morter, til det bliver en jævn masse. Kom brød, hvidløg, æg og olie i en blender og blend det hele til en tyk masse. Smag til med salt, den bliver bedst hvis den er godt saltet.

Stød myntebladene til de er findelte i en morter. Bland mynte-massen med 4 spsk. Aïoli.
Hak cornichoner, kapers og løg meget fint. Tag æggeblommerne ud af de hårdkogte æg, mos æggeblommerne med en gaffel. Kom cornichoner, kaper, løg og most æggeblomme ned i Aïolimassen og rør det godt sammen.
Flæk baguetten på langs og skær den i stykker. Smør stykkerne med Aïoli-blandingen, læg 4 rejer på hvert stykke. Hak de æggehviderne fra de hårdkogte æg fint og drys dem over som pynt.